Newsflash
Apariții editoriale

Principii și practică în oncologia clinică

de Demostene ŞOFRON - mai 21 2021
Principii și practică în oncologia clinică

„Compendiu de Oncologie Medicală: principii și practică. Program de farmacografie clinică în oncologia tumorilor solide” realizat de o echipă clujeană abordează în mod practic subiecte de interes pentru specialiști.

coperta 2 Compendiu oncologie

Suntem în faţa unei monografii – Compendiu de Oncologie Medicală: principii și practică. Program de farmacografie clinică în oncologia tumorilor solide – care are toate șansele să candideze la unul dintre premiile Academiei Române, secţia Știinţe Medicale. Autorii, Tudor
Eliade Ciuleanu, Nicolae Todor, Patriciu Achimaș Cadariu, Dana Ioana Iancu, Milan Paul Kubelak, Alexandra Cristina Boţ, pun pe tapet, „pe lângă principiile generale de oncologie medicală, noile modalităţi terapeutice, cum sunt terapiile moleculare ţintite și imunoterapia”, plusul venind din caracterul practic al tomului în sine (1.048 de pagini). Printre abordările de specialitate din acest volum se regăsesc: principiile generale ale tratamentelor sistemice în oncologie; breviarul de indicaţii privind terapia sistemică a tumorilor solide; ghidul de utilizare a antiemeticelor; ghidul de utilizare a factorilor de creștere hematopoietici și managementul neutropeniei febrile și al anemiei induse de chimioterapie. De asemenea, aflăm de aici noţiuni despre managementul efectelor secundare ale imunoterapiei, sensibilitatea și rezistenţa la imunoterapie; urgenţele oncologice și managementul pacientului oncologic în perioada pandemiei de COVID-19.

        Nu ne-am propus să dezvăluim tot ceea ce autorii ne oferă prin această operă de valoare, ci doar să provocăm curiozitatea și bucuria cititorului de a descoperi singuri ce se ascunde între coperţile cărţii. Mă opresc și asupra celor scrise de dr. Tudor Eliade Ciuleanu: „Sperăm ca efortul nostru să faciliteze selecţia celui mai bun tratament de către colegii noștri medici implicaţi în bătălia contra cancerului și, prin aceasta, să folosească bolnavilor”. Monografia este scoasă sub umbrela Societăţii Române de Radioterapie și Oncologie Medicală și se adresează tuturor specialiștilor oncologi, indiferent de vârstă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe