Newsflash
Știri

Maratonul Resuscitării: prim ajutor în caz de stop cardiorespirator

de L. Budin - feb. 20 2024
Maratonul Resuscitării: prim ajutor în caz de stop cardiorespirator

Maratonul Resuscitării ediția a III-a, organizat la București, urmărește educarea cetățenilor privind importanța vitală a acordării primului ajutor în caz de stop cardiorespirator.

Evenimentul e organizat pe data de 2 martie, între orele 12.00 – 22.00, la ParkLake Shopping Center din București. Maratonul Resuscitării este o inițiativă a SMURD Cluj și extinsă național de Fundația pentru SMURD.

Patru din cinci stopuri cardiorespiratorii se întâmplă acasă, se arată pe evenimentul de Facebook dedicat evenimentului. Dacă până la sosirea echipajelor de urgență victima nu beneficiază de manevre de resuscitare din partea celor din jur, șansele ca aceasta să supraviețuiască scad cu 10% în fiecare minut care trece.

Având în vedere datele menționate mai sus, este de la sine înțeles că dacă ne confruntăm vreodată cu o situație în care suntem martor al unei persoane care a suferit un stop cardiorespirator, șansele de supraviețuire a victimei depind în cea mai mare măsură de reacția noastră”, se subliniază. 

Recunoașterea rapidă a stopului cardiorespirator, apelarea serviciilor de urgență prin numărul unic 112 și aplicarea manevrelor de resuscitare până la preluarea victimei de către echipajele medicale de urgență sunt vitale pentru supraviețuire și recuperare cu un deficit neurologic cât mai redus.

Oferind doar 30 de minute din timpul tău, sâmbătă, 2 martie, în ParkLake Shopping Center, vei afla cum, cu mâinile goale, poți face diferența dintre viață și moarte!”, se subliniază în postare. 

În cadrul evenimentului, împreună cu peste 60 de medici, paramedici, asistenți, studenți la medicină și voluntari SMURD, doritorii vor exersa pe manechine, în cadrul stațiilor practice.

Maratonul va cuprinde peste 20 stații practice cu câte doi instructori fiecare, care vor oferi cursuri succesive a câte 30 de minute. Acestea se vor relua pe toată durata evenimentului pentru fiecare nou grup de participanți.

Participarea este gratuită, înscrierea în prealabil nefiind necesară, se mai precizează. 


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Fundația pentru SMURD

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe