Newsflash
ACTUALITATE Știri

Adela Cojan: Starea de sănătate a populaţiei se va îmbunătăţi doar dacă ne modificăm comportamentul general

de Magdalena Tănăsescu - iul. 5 2023
Adela Cojan: Starea de sănătate a populaţiei se va îmbunătăţi doar dacă ne modificăm comportamentul general

Starea de sănătate a populaţiei nu se va îmbunătăţi dacă nu se modifică la nivel general stilul de viaţă, a declarat pe 5 iulie Adela Cojan, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Potrivit acesteia, CNAS finanţează derularea a 15 programe naţionale de sănătate curative care au fost introduse în urmă cu 10 - 15 ani.

"Oricât de mulţi bani am investi în sănătate, până nu ne modificăm stilul de viaţă, până nu ne modificăm comportamentul alimentar, modul de a petrece timpul liber, factori de risc legaţi de profesie, expunerea la consumuri nesănătoase de alcool, tutun, droguri, până nu se implementează aceste programe de prevenţie care să-şi arate rezultatele, practic, starea de sănătate a populaţiei, luând la nivel macro, nu se va putea îmbunătăţi", a afirmat Adela Cojan în cadrul conferinţei "Speranţa de viaţă sănătoasă şi productivitatea în economie: problema României", fiind citată de Agerpres

Anul trecut, din Fondul Naţional de Asigurări de Sănătate aproximativ 22% din bani s-au orientat către decontarea medicamentelor şi materialelor sanitare pentru pacienţii incluşi în Programul de boli cardiovasculare.

Adela Cojan a menţionat faptul că în Programul de decontare a medicamentelor pentru tratamentul pacienţilor cu diabet zaharat sunt incluse 1,5 milioane de persoane, iar în Programul de dializă 16.000.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe