Newsflash
Știri

A fost lansat Hubul de Inovaţie în Sănătate

de L. Budin - mai 19 2023
A fost lansat Hubul de Inovaţie în Sănătate

Hubul încurajează cercetătorii şi antreprenorii români să dezvolte soluţii novatoare pragmatice pentru priorităţile din domeniul sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii, Alianţa Universitară G6-UMF şi Asociaţia Local American Working Group (LAWG) au lansat Hubul de Inovaţie în Sănătate, în cadrul unui eveniment care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Potrivit organizatorilor, citați de Agerpres, Hubul îşi propune, prin proiectele strategice ce vor fi derulate, să încurajeze echipe de cercetători şi antreprenori români să dezvolte soluţii novatoare pragmatice pentru priorităţile din domeniul sănătăţii - aşa cum sunt acestea identificate în Strategia Naţională în Sănătate 2023-2030 – „Pentru sănătate, împreună” -,  care să genereze o contribuţie netă la dezvoltarea sistemului de sănătate şi a economiei din România.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit despre constituirea şi dezvoltarea unei reţele de spitale universitare.

Dacă facem acest concept integrat - universităţi, spitale, industrie - putem într-adevăr să avem o perspectivă ca în decurs de câţiva ani acest hub de inovaţie să reprezinte marele proiect de succes în domeniul cercetării şi dezvoltării în domeniul medical”, a afirmat Alexandru Rafila.

El a adăugat că un astfel de hub de inovaţii ar trebui să asigure câteva chestiuni importante, una dintre ele fiind legată de posibilitatea pacienţilor din România de a avea acces la tehnologii şi medicamente novatoare.

Preşedintele Asociaţiei Local American Working Group, Radu Răşinar, a menţionat că există deja o primă generaţie de proiecte în cadrul acestui hub, discutate şi selectate, care sunt foarte aproape de a fi demarate.

Avem o primă generaţie de proiecte pe care le-am discutat şi le-am selectat şi suntem foarte aproape să le pornim. Primul dintre ele e legat de studii clinice, un al doilea e legat de prevenţia şi promovarea sănătăţii. Un alt proiect este propus de colegii din G6 care vine şi spune - bolile cronice care au factori de risc comun, că o fi fumatul, sedentarismul, mâncatul nesănătos şi celelalte, vor ajunge în 2040 să însemne 80% din decese. Poţi să faci astăzi ceva, e nevoie de educaţie? E o întrebare retorică”, a spus Radu Răşinar. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe