Newsflash
Știri

Locuitorii Bacăului vor avea un spital de pneumoftiziologie modern

de Florentina Ionescu - iul. 18 2022
Locuitorii Bacăului vor avea un spital de pneumoftiziologie modern

Primarul Bacăului, Lucian Daniel Stanciu Viziteu, a anunțat că a început modernizarea Spitalului TBC din această zonă.

Se lucrează la primul proiect amplu de modernizare a Spitalului de Pneumoftiziologie (TBC) din Bacău de la înființarea acestuia, respectiv 1958, a scris primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu, în urmă cu câteva zile, pe o rețea socială

spital tbc bacau noutati1

„Temporar, activitatea se va desfășura în modulele amenajate special în curtea unității și sunt încrezător că toți vor înțelege situația, atât personalul medical, cât și pacienții și aparținătorii. M-am întâlnit cu echipa de constructori, deoarece vreau ca proiectul, în valoare de 3,5 milioane de euro, să se deruleze fără probleme pe durata celor 18 luni cât este preconizat.”, a completat acesta pe pagina sa oficială.

spital tbc bacau noutati2

Primul pas este construirea unei clădiri pentru noua centrală termică, obiectiv ce deservește toate pavilioanele spitalului. Vor urma clădirea Ambulatoriului și Centrul Radiologic. Acestea vor fi dotate cu echipamente moderne: computer tomograf, aparat radiologic, aparat de pletismografie și multe altele, a precizat edilul. 

spital tbc bacau noutati3

„Am suplimentat de la bugetul local finanțarea pentru acest obiectiv atât de necesar pentru comunitatea noastră, deși prețurile au crescut foarte mult în ultima perioadă. Felicit echipa managerială pentru implementarea acestui proiect necesar pentru băcăuani! Investiția se realizează cu fonduri europene nerambursabile prin programul operațional regional (POR).”, a conchis Lucian Daniel Stanciu Viziteu. 

spital tbc bacau noutati4

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe