Şcoala franceză de psihiatrie a dus melancolia pe culmi de glorie până în ultimele decenii. Succesul termenului a fost atât de mare încât a fost adoptat şi de romancieri şi în cele din urmă de limbajul cotidian – este adevărat, nu cu ale sale conotaţii alienante, ci exprimând o tristeţe existenţială. Ultimele „prelungiri de serviciu“ au fost menţinute în tratate cunoscute cum sunt, în Franţa, cel al prof. dr. Henry Ey şi, în ţara noastră, al prof. dr. Aurel Romilă. Dar specialiştii de peste ocean, venind cu rapiditate din urmă, au omis din categoria bolilor psihice, în ultimele ediţii ale DSM, melancolia, pensionând-o şi asigurându-i un loc de retragere ca specificant al depresiei majore. (...)
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe