Fabricile Zentiva din România au produs peste 162 milioane cutii de medicamente în 2021, în creştere cu 13%.
Cele două fabrici deținute de entitățile Zentiva la București, Zentiva S.A. și Labormed – Pharma S.A., au realizat anul trecut 162 milioane de cutii medicamente, față de volumul de 144 milioane înregistrat în 2021.
Potrivit unui comunicat de presă, în 2019, înainte de preluarea fabricii Labormed, Zentiva S.A. a produs 105 milioane de cutii de medicamente în România.
Citește și: Grupul Zentiva donează 100.000 de cutii de medicamente
Fabrica Zentiva S.A. continuă să reprezinte o pondere de peste 80% din totalul de medicamente produse de Grupul Zentiva pe plan local. În acest an fabrica Zentiva de la București va sărbători 60 de ani de activitate neîntreruptă.
„Pentru al doilea an consecutiv, formele solide au înregistrat cele mai ample creșteri ale volumului de producție, pentru unele dintre cele mai cerute și utilizate medicamente, precum metamizol (Algocalmin), paracetamol si acid acetilsalicilic, situație determinată în principal de continuarea pandemiei de COVID-19. Acestora li se adaugă evoluția în producție pentru moleculele tamsulosin (urologie) și bisoprolol (afecțiuni cardiovasculare), datorită livrărilor pe piețe externe precum Germania și Marea Britanie”, se arată într-un comunicat de presă.
Grupul Zentiva exportă din România către 34 de țări (dintre care amintim Germania, Franța, Marea Britanie, Cehia, Polonia), Iordania, Armenia și Kosovo reprezentând noi piețe de distribuție active începând cu 2021.
Aproximativ 63% din producția în volume realizate în România este alocată exporturilor. Veniturile din exporturi contribuie la implementarea planurilor anuale de investiții în tehnologia de producție.
„Continuăm un ciclu lung de creștere anuală record a producției de medicamente în România ca urmare a consecvenței de a investi în extinderea capacității de producție și de a majora exporturile. După preluarea Labormed, adăugăm ca factor de creștere și programele de eficientizare internă. Am demarat în România un amplu proiect de reorganizare prin echipe autonome dedicate pe forme galenice, responsabile de fluxul de producție de la începutul procesului de fabricație și până la produsul finit. Acest mod de organizare ne va permite să păstrăm gradul de competitivitate în piață printr-un cost de productie optim, să menținem calitatea produselor și să eficientizăm timpii de fabricație”, a declarat Margareta Tănase, director Operațiuni Industriale Zentiva România.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe