Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Grupul Zentiva donează 100.000 de cutii de medicamente

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 2 martie 2022, ora 15:06

Donația include medicamente esențiale, de urgență, necesare în caz de spitalizare, medicamente pentru boli cardiovasculare, pentru durere și antiinfecțioase.

Grupul Zentiva a organizat un mecanism de sprijin al cetățenilor ucraineni, prin care donează 100.000 de cutii de medicamente pentru programele de ajutor umanitar.

În acest sens, Grupul Zentiva lucrează cu organizații guvernamentale și ONG-uri care au capacitatea de a răspunde operativ la solicitările urgente ale guvernului ucrainean și cetățenilor săi, se arată într-un comunicat.

donatie-medicamente

Este o nevoie urgentă de medicamente și solicitările se succed rapid. Zentiva are operațiuni de producție mari în Republica Cehă (Praga) și România (București), așa că putem ajuta răspunzând operativ pentru a sprijini cetățenii Ucrainei și nevoia lor de medicamente. Suntem în contact strâns cu mai multe guverne pentru a fi gata să sprijinim și ne-am angajat să trimitem 100.000 de cutii de medicamente”, a declarat Sona Porubska, Head of Zentiva Corporate Affairs.

Planul de donații face parte dintr-un set mai larg de activități întreprinse de companie pentru a oferi sprijin cetățenilor ucraineni, inclusiv echipei Zentiva Ucraina, familiilor acestora și partenerilor din țara respectivă.

SSER: tratamente stomatologice gratuite pentru refugiați

Situația dificilă din Ucraina necesită o mobilizare amplă și un răspuns de solidaritate pentru a ajuta populația. În România, suntem în contact cu autoritățile prin intermediul unei celule de criză și lucrăm împreună pentru a susține cu medicamente din portofoliul nostru. Pe lângă această inițiativă la nivel de companie, avem și initiative ale colegilor nostri, care s-au mobilizat să ajute refugiații care trec granița în România care au nevoie de transport, cazare, produse de igienă”, a declarat Simona Cocoș, Director General Zentiva România și Republica Moldova.

Grupul Zentiva este unul dintre cei mai importanți producători de medicamente generice din Europa.

Ședinţe de chimioterapie pentru pacienţii oncologici refugiaţi din Ucraina

Etichete: grupul zentiva donatie medicamente ajutor umanitar ucraina

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.