Newsflash
Știri

YouTube, împotriva dezinformării medicale

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - iul. 30 2021
YouTube, împotriva dezinformării medicale

Pentru a promova informaţiile medicale veridice, YouTube a anunţat că va marca special anumite clipuri care conţin informaţii medicale de încredere.

poza2Măsura vine după ce compania a fost acuzată că prin intermediul său au fost promovate informaţii fără baze știinţifice privind pandemia de COVID-19 sau vaccinurile. În plus, chirurgul general al SUA, Vivek Murthy, a acuzat platforma că a dezinformat populaţia, fapt ce a determinat creșterea numărului de decese. Studiile arată că social media și platformele de tipul YouTube sunt principalele surse de dezinformare și de răspândire a informaţiilor medicale eronate.
Compania a anunţat că va evidenţia clipurile având surse veridice atunci când un utilizator va căuta subiecte legate de sănătate. De asemenea, va adăuga „panouri” de informare cu linkuri spre surse acreditate de Academia Naţională de Medicină din SUA. Acesta ar fi primul pas pentru promovarea surselor cu autoritate pentru informaţiile medicale.


Notă autor:

https://www.cnbc.com/2021/07/19/youtube-labeling-somehealth-
videos-amid-misinformation-backlash.html

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe