Newsflash
Știri

Voluntarii care au fost în misiune în Turcia, decorați de președintele României

de Florentina Ionescu - mar. 3 2023
Voluntarii care au fost în misiune în Turcia, decorați de președintele României

Dr. Raed Arafat, șeful DSU, spune că decorarea colegilor care au fost în misiune, în urma tragediei din Turcia, este o recunoaștere.

Tot șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că este o recunoaștere, la cel mai înalt nivel al Statului Român, a efortului depus de pompierii, medicii, asistenții, paramedicii și voluntarii care activează în sistemul integrat de urgență. 

În cadrul ceremoniei din 28 februarie a.c. au fost decorate cele două drapele de luptă – al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și cel al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucuresti – Ilfov, a explicat Raed Arafat pe pagina sa oficială

klaus iohannis decorat medici pompieri voluntari turcia

Președintele României a înmânat Unității Speciale de Intervenție și Salvare în Situații de Urgență drapelul de luptă.

„Felicitări tuturor celor decorați, și celor avansați în grad, și la mulți ani cu ocazia Zilei Naționale a Protecției Civile din România!”, a transmis dr. Raed Arafat.

klaus iohannis 1

Întâlnire emoționantă

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj în urma ceremoniei de la sfârșitul lunii februarie.

„Emoționantă întâlnirea cu militarii, pompierii, medicii, asistenții și voluntarii care s-au mobilizat exemplar să îi ajute pe cei loviți de devastatorul cutremur care a răpit zeci de mii de vieți în Turcia și în Siria. I-am invitat la Palatul Cotroceni pe cei care, sfidând pericolul, au lucrat neîncetat și contra cronometru, cu speranța că sub dărâmături vor găsi supraviețuitori”, a spus Klaus Iohannis.

O prezență specială, de care cei prezenți s-au bucurat la ceremonia de decorare din 28 februarie, a fost cea a câinilor-eroi, antrenați pentru astfel de misiuni dificile, a precizat președintele României.

„Cu prilejul Zilei Protecției Civile, le mulțumim tuturor celor care ajută oamenii aflați în situații critice. Dragi salvatori, românii se simt în siguranță pentru că le sunteți aproape!”, a spus Klaus Iohannis.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe