Newsflash
Internaționale

Rata de spitalizare a copiilor nevaccinaţi anti-COVID, dublă faţă de cei vaccinaţi

de Dorina Novac - apr. 20 2022
Rata de spitalizare a copiilor nevaccinaţi anti-COVID, dublă faţă de cei vaccinaţi

Ratele de spitalizare pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani care nu au fost vaccinaţi anti-COVID au fost de două ori mai mari în comparaţie cu cei vaccinaţi, în valul Omicron.

La fiecare 100.000 de copii nevaccinaţi din acest grup de vârstă, 19,1 au fost spitalizaţi din cauza COVID-19 între mijlocul lunii decembrie şi sfârşitul lui februarie, în comparaţie cu 9,2 la 100.000 de copii vaccinaţi, potrivit Centrului de prevenire şi control al bolilor din Statele Unite.

vaccinare copii

Studiul a luat în calcul aproape 400 de spitalizări din 14 state în această perioadă, scrie Agerpres.

Conform studiului, dintre cei 397 de copii spitalizaţi cu COVID-19 în perioada de dominaţie a variantei Omicron, 87% erau nevaccinaţi, o treime nu sufereau de afecţiuni preexistente, iar 19% au fost internaţi într-o secţie de terapie intensivă.

„Varianta Omicron, cu o contagiozitate ridicată, care a provocat un număr record de infectări cu coronavirus în Statele Unite în ianuarie, a cauzat o creştere a spitalizărilor din cauza COVID-19 în rândul persoanelor sub 18 ani, stârnind temeri în ceea ce priveşte impactul asupra copiilor nevaccinaţi”, transmite sursa citată.

Autorităţile de reglementare din Statele Unite au autorizat vaccinul anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech destinat copiilor cu vârste între 5 şi 11 ani în octombrie, înaintea valului Omicron.

Doar 28% dintre copiii din această grupă de vârstă – circa 8 milioane – sunt vaccinaţi cu schemă completă, potrivit datelor CDC.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe