Newsflash
Știri

Valeriu Gheorghiță: 25% din populația eligibilă a fost vaccinată anti-COVID

de Dorina Novac - iun. 25 2021
Valeriu Gheorghiță: 25% din populația eligibilă a fost vaccinată anti-COVID

De la debutul campaniei de vaccinare și până la acest moment au fost imunizate 4.661.527 de persoane cu cel puțin o doză, dintre care peste 4,4 milioane sunt vaccinate cu schema completă, a anunțat Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a precizat joi, într-o conferință de presă, că la șase luni de la debutul campaniei, a fost vaccinată 25% din populaţia eligibilă la nivel naţional.

Gheorghita

„În ceea ce privește bilanțul campaniei de vaccinare, ca număr de persoane vaccinate cu cel puțin o doză, de la debutul campaniei și până la acest moment, au fost vaccinate 4.661.527 de persoane cu cel puțin o doză, din care peste 4,4 milioane sunt vaccinate cu schema completă. Acest lucru înseamnă o acoperire vaccinală de circa 25% din populația eligibilă la nivel național, la care, desigur, se adaugă și procentul de imunitate colectivă obținut la trecerea prin boală”, a menționat Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit medicului militar, cea mai mare acoperire vaccinală este la grupa de vârstă 60-69 de ani – peste 36,5%, urmată de persoanele din grupa de vârstă 70-79 de ani – 34,2%, și persoanele din grupa de vârstă 50-59 de ani – 33,8%.

La categoria de vârstă 12 -15 ani s-au vaccinat peste 16.139 de persoane cu cel puţin o doză, ceea ce înseamnă 1,9% din populaţia eligibilă din această grupă de vârstă.

De asemenea, la categoria de vârstă 16-19 ani au fost vaccinate cu cel puţin o doză 125.876 de persoane, ceea ce reprezintă 15,3% din populaţia eligibilă.

„În ceea ce privește profilul de reacții adverse, până la acest moment au fost raportate în total 16.495 de cazuri de reacții adverse postvaccinale, ceea ce înseamnă o rată de raportare de circa 1,9 la 1.000 de doze administrate”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe