Newsflash
Știri

Valeriu Gheorghiță: copiii de 5-11 ani vor putea fi vaccinați din ianuarie

de L. Budin - dec. 17 2021
Valeriu Gheorghiță: copiii de 5-11 ani vor putea fi vaccinați din ianuarie

Preşedintele CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că, în ianuarie, cel mai probabil, va debuta campania de imunizare pentru copiii din grupa de vârstă 5 - 11 ani.

Tot în ianuarie urmează să sosească prima tranşă de ser pediatric de la compania Pfizer, a mai declarat președintele CNCAV, citat de Agerpres.

vax2

În ceea ce priveşte campania de vaccinare în pregătire pentru copiii cu grupa de vârstă 5 - 11 ani (...) au fost deja optimizate platforma de programare şi Registrul electronic naţional electronic de vaccinare. Ele vor fi deschise în momentul în care vom anunţa debutul efectiv al campaniei de vaccinare. De asemenea, noi am elaborat instrucţiunile care reglementează modalitatea în care se va derula vaccinarea pentru această grupă de vârstă”, a spus Valeriu Gheorghiță.

Campania de imunizare se va derula în centrele de vaccinare, atât din unităţile sanitare, cât şi din afara acestora. Schema de vaccinare va consta din două doze, a câte 10 micrograme fiecare, administrate intramuscular la o distanţă de 21 de zile.

Vorbim doar de centre de vaccinare care folosesc vaccinul de la compania Pfizer. De asemenea, se vor putea adresa pentru vaccinare şi în cabinetele de medicină de familie, unde se va solicita acest tip de vaccin”, a precizat preşedintele CNCAV.

Potrivit acestuia, rata de acoperire vaccinală pentru grupa de vârstă 5 - 11 ani s-ar ridica la aproximativ 20%, ceea ce înseamnă circa 240.000 de copii.

Beneficiile sunt substanţiale în cazul acelor copii care au afecţiuni cronice, care sunt vulnerabili în faţa infecţiei cu SARS-CoV-2 pentru că au obezitate, pentru că au diabet, pentru că au boli cardiovasculare, renale, neurologice”,  a subliniat Valeriu Gheorghiţă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe