Newsflash
ACTUALITATE Știri

Valeria Herdea este noul președinte al CNAS

de Magdalena Tănăsescu - ian. 16 2024
Valeria Herdea este noul președinte al CNAS

Noul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate este dr. Valeria Herdea, în urma deciziei luată de premierul Marcel Ciolacu și publicată luni, 15 ianuarie 2024, în Monitorul Oficial.

Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) a felicitat-o pe Valeria Herdea pentru noua funcție ocupată, potrivit unei postări de pe Facebook.

 

„Sperăm ca problemele actuale să își găsească o rezolvare rapidă și corectă”, se menționează în postarea citată.

 

În vârstă de 60 de ani, dr. Valeria Herdea este preşedintele Asociaţiei Române pentru Educaţie Pediatrică în Medicina de Familie şi vicepreşedinte al Colegiului Medicilor din România.

Propunerea și susținerea pentru conducerea CNAS au venit din partea PNL, în anul 2019 Valeria Herdea fiind decorată de președintele Klaus Iohannis cu ordinul Cavaler al ordinului sanitar.

Valeria Herdea îl înlocuiește la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pe Andrei Baciu, care s-a aflat la conducerea CNAS din august 2023. Andrei Baciu a fost revocat, în luna decembrie, la cerere, din funcţia de membru al Consiliului de administraţie şi preşedinte cu rang de secretar de stat al CNAS. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe