Newsflash
Internaționale

Ursula von der Leyen: „Pandemia se va încheia doar când toate continentele sunt în siguranță”

de Florentina Ionescu - nov. 22 2021
Ursula von der Leyen: „Pandemia se va încheia doar când toate continentele sunt în siguranță”

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ținut recent un discurs la evenimentul Global Town Hall 2021, care a avut loc în 20 noiembrie.

Discursul său s-a axat pe trei domenii promițătoare pentru cooperarea dintre Comisia Europeană și țările din regiunea indo-pacifică, după cum a explicat Ursula von der Leyen. Unul dintre acestea au fost vaccinurile menite să pună capăt pandemiei de COVID-19. 

Ursula von der Leyen

Referitor la vaccinarea împotriva COVID-19, Ursula von der Leyen a amintit că la ultimul forum G20 care a avut loc la Roma, „noi, europenii, am insistat să ne punem de acord asupra unei ținte comune – să vaccinăm 70% din populația globală până la jumătatea anului viitor. Am făcut asta deoarece noi știm că doar împreună putem să ieșim din această pandemie”.

Totodată, președinta Comisiei Europene a menționat în discursul său că dacă virusul SARS-CoV-2 continuă să se răspândească chiar și numai într-o singură regiune a lumii, este posibil să apară noi variante:

„Pandemia se va încheia doar atunci când toate continentele sunt în siguranță. În mod asemănător, anul acesta ne-a arătat cât de interconectate sunt economiile din țările noastre”.

Tot în discursul său recent, Ursula von der Leyen a ținut să amintească și de accesul global la vaccinurile COVID-19 care trebuie făcut în mod echitabil, iar acest acces este primul pas către o recuperare puternică după ce vom învinge pandemia. Din decembrie 2020, spre exemplu, Uniunea Europeană a exportat peste 550 de milioane de doze de vaccinuri pentru COVID-19 în țările din regiunea Asia-Pacific.

„În total, noi am exportat aproape 1,2 miliarde de doze către restul lumii – mai mult decât am fi folosit în interiorul Europei. Chiar dacă suntem un continent îndepărtat, noi am fost o parte esențială a distribuirii de vaccinuri în Asia”.

În încheierea acestui segment dedicat vaccinurilor împotriva COVID-19, președintele Comisiei Europene a amintit:

„Știm că trebuie să accelerăm capacitățile de fabricare a vaccinurilor din lume. Tocmai de aceea, în noua noastră strategie în zona indo-pacifică, propunem să lucrăm împreună la lanțurile de provizii farmaceutice. Europa vrea să fie partenerul vostru în stoparea pandemiei și în întărirea infrastructurii de sănătate a lumii, pentru viitor”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe