Newsflash
Internaționale

Unele state americane își fac stocuri de medicamente abortive

de Florentina Ionescu - apr. 11 2023
Unele state americane își fac stocuri de medicamente abortive

Un număr din ce în ce mai mare de state conduse de guvernatori democrați au început să își facă stocuri de medicamente folosite în avortul medicamentos.

Această mișcare vine în contextul în care aceste state americane se tem că o decizie luată de tribunal ar putea restricționa accesul la medicamente abortive – cea mai folosită metodă pentru întreruperea sarcinii în Statele Unite ale Americii, scrie The Associated Press

medicament avort sua statistica

Statul Massachusetts a cumpărat suficiente doze din medicamentul mifepriston (unul dintre cele două medicamente folosite în combinație pentru a întrerupe sarcinile), pentru ca aceste doze să ajungă pacienților mai mult de un an, a spus guvernatoarea Maura Healey luni. De asemenea, statul California și-a făcut un stoc de urgență de până la 2 milioane de pilule de misoprostol, celălat medicament utilizat în avortul medicamentos, a anunțat guvernatorul Newsom care, la fel ca și Maura Healey, este democrat.

În Washington, guvernatorul democrat Jay Inslee a anunțat săptămâna trecută că statul a cumpărat 30.000 de doze ale versiunii generice a medicamentului mifepriston, despre care acesta spune că ar fi suficiente pentru a acoperi nevoile locuitorilor din acest stat vreme de trei ani.

„Avortul încă este legal și accesibil aici, în California, și nu o să stăm deoparte în vreme ce libertățile fundamentale sunt îndepărate”, a declarat guvernatorul Newsom.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe