Newsflash
Știri

Un nou tip de testare pentru depistarea SARS-CoV-2, la SCJU Arad

de Dorina Novac - iul. 13 2021
Un nou tip de testare pentru depistarea SARS-CoV-2, la SCJU Arad

Laboratorul de analize medicale din cadrul SCJU Arad efectuează, din această săptămână, atât pentru pacienții spitalului cât și la cerere, în paralel cu testele clasice RT-PCR, un nou tip de testare pentru depistarea virusului SARS-CoV-2.

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad au precizat că rezultatul testului se comunică în ziua recoltării probelor.

Spitalul Clinic Judetean Arad
Sursă imagine: Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad // Facebook

„Acest test necesită mai puțin timp de așteptare pentru rezultat. Metoda folosită este imuno-chimică cu electrochemiluminescență și se lucrează probe din exudat faringian și oro-faringian. Recoltarea probelor se realizează în cabinetul laboratorului de analize medicale din cadrul Ambulatoriului SCJU Arad, iar rezultatul se eliberează în ziua recoltării”, a explicat Luminița Pilat, șef laborator analize medicale.

Pentru pacienții spitalului testul se efectuează în mod gratuit, iar pentru persoanele care doresc un test de control sau pentru alte scopuri personale, la cerere, costă 75 de lei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe