Newsflash
Știri

Un nou spital municipal va fi construit în nordul Timișoarei

de Dorina Novac - feb. 10 2022
Un nou spital municipal va fi construit în nordul Timișoarei

Un nou spital municipal va fi construit în partea de nord a municipiului Timişoara, anul acesta urmând să înceapă studiile cerute prin lege.

Primarul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz, s-a întâlnit, miercuri, cu o delegație a International Finance Corporation (IFC) – divizia de investiții în dezvoltare a Băncii Mondiale – instituție care va încheia un parteneriat cu municipalitatea pentru construirea noului Spital Municipal.

Spital Timisoara

„Am început ziua de astăzi având discuții cu reprezentanții diviziei de investiții în dezvoltare a Băncii Mondiale - IFC, despre colaborarea noastră pentru viitorul Spital Municipal al Timișoarei. După mai bine de jumătate de an de negocieri și discuții, astăzi am primit la Timișoara o delegație de nouă experți IFC, cărora le-am prezentat planurile noastre pentru un nou spital care să adune în același sediu secțiile împrăștiate în totul orașul ale actualului Municipal și să furnizeze pacienților servicii medicale de înaltă calitate”, a precizat Dominic Fritz.

Conform edilului Timişoarei, noul spital ar urma să fie amplasat lângă Aerodromul Utilitar Cioca şi va fi dotat cu aparatură de ultimă generaţie.

„În urma discuțiilor, am agreat cu delegația că IFC va întocmi un studiu de prefezabilitate pentru viitorul spital și va suporta jumătate din costurile elaborării acestei documentații, în valoare de 100.000 euro. În cel mai scurt timp, vom introduce în Consiliu Local un memorandum de colaborare cu această prestigioasă instituție financiară și ne apucăm de treabă”, a adăugat primarul Municipiului Timișoara.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe