Newsflash
ACTUALITATE Știri

La Timişoara va fi construit un nou Spital Municipal

de Magdalena Tănăsescu - mar. 29 2024
La Timişoara va fi construit un nou Spital Municipal

Un nou Spital Municipal va fi amenajat în zona de nord a oraşului Timişoara, în urma unui parteneriat public-privat (PPP), semnat de primarul Dominic Fritz cu Corporaţia Financiară Internaţională (IFC) a Băncii Mondiale.

 

Noua clădire va reuni toate secţiile unităţii spitaliceşti, în prezent acestea desfăşurându-şi activitatea în 14 locaţii.

Dominic Fritz a subliniat că parteneriatul este singura şansă de a avea un spital municipal nou, modern, în următorii 10 ani, întrucât multe dintre locaţiile actuale sunt în clădiri vechi care nu vor mai primi acreditări de funcţionare.

„Am ales să mergem cu o variantă care a fost testată în multe alte ţări. (...). Este un parteneriat public-privat. Vom căuta împreună cu IFC o companie privată care îşi asumă construcţia şi dotarea spitalului. Prima tranşă de bani pentru municipiu va trebui transferată în ziua în care primim cheia. Scăpăm de tot acest risc pe care l-am văzut în trecut: tergiversare, creştere a costurilor, licitaţii în plus pentru resturi de execuţie (...) Vom avea firme care fac genul acesta de proiecte în întreaga lume”, a anunțat primarul Dominic Fritz.

În următoarele luni ar urma să fie făcut studiul de prefezabilitate, care va stabili numărul de paturi al noii instituţii sanitare şi costurile estimate pentru ridicarea acesteia.

Potrivit estimărilor din prezent vor fi între 300 şi 500 de paturi, iar costurile vor ajunge la 120 de milioane de euro.

Spitalul Municipal are la ora actuală 1.018 paturi, dintre care 66 sunt pentru spitalizare de zi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe