Newsflash
Știri

Un laureat al Nobelului pentru Medicină conferențiază la congresul MEDICS

de L. Budin - mar. 23 2023
Un laureat al Nobelului pentru Medicină conferențiază la congresul MEDICS

Între 29 martie și 2 aprilie are loc cea de-a opta ediție a congresului pentru studenți MEDICS, organizat de Scientific Organisation of Medical Students (SOMS), sub egida UMF „Carol Davila”.

Ceremonia de Deschidere va avea loc pe 29 martie, începând cu ora 18.00, la Centrul de Conferințe Auditorium Pallady București. În cadrul evenimentului va conferenția prof. Bruce Beutler, de la University of Texas Southwestern Medical Center, laureat în 2011 al Premiului Nobel pentru Fiziologie sau Medicină pentru descoperirile legate de activarea imunității înnăscute, se arată într-un comunicat.

bruce_beutler
Laureatul Nobel Bruce Beutler. Sursă foto: Wikimedia Commons

 

Congresul pune la dispoziția studenților o varietate de workshopuri care vin în sprijinul deprinderii abilităților practice medicale.

Sâmbătă, 1 aprilie, programul științific va fi marcat de prezența speakerilor internaționali: prof. Nancy Ascher de la University of California, San Francisco -  prima femeie care a realizat un transplant hepatic, prof. Hector Bueno - vicepreședinte al Societății Spaniole de Cardiologie, prof. Paul Johnson - directorul Programului de Transplant de Insule Pancreatice, Oxford University, prof. Gilad Silberberg -  neurocercetător la Karolinska Institutet, dr. Gary Hartstein -  fost delegat medical FIA pentru Campionatul Mondial de Formula 1, dr. Andras Lakatos -  neurocercetător la University of Cambridge.

Speakerii români vor fi prof. Radu Vlădăreanu, de la Spitalul Universitar de Urgență Elias, conf. Cătălin Cîrstoveanu, de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Sklodowska Curie”, conf. Anca Panaitescu, de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Filantropia, conf. Radu Vătășescu, de la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, dr. Oana Voinea, de la Centrul de Cercetări Științifice Medico-Militare, dr. Iulia Huluță, de la Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Filantropia.

Astfel, MEDICS oferă studenților un cadru excepțional pentru a explora descoperirile științifice marcante ce au influențat de-a lungul timpului și continuă să modeleze evoluția lumii medicale”, se mai arată în comunicat.

Apa la sticlă: oprirea consumului, benefică pentru oameni și mediu

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe