Newsflash
ACTUALITATE Știri

UBB şi Warwick University au semnat un parteneriat strategic

de Florentina Ionescu - apr. 22 2024
UBB şi Warwick University au semnat un parteneriat strategic

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) şi Warwick University au anunțat recent că stabilesc un parteneriat strategic.

În perioada 17-19 aprilie 2024, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) a primit vizita delegaţiei Universităţii din Warwick (Marea Britanie, UW). Ambele universităţi fac parte din GUILD, organizaţia unora dintre cele mai importante universităţi de cercetare avansată din Europa (reseach-intensive/ world-class universities - www.the-guild.eu). De asemenea, ambele sunt parteneri în cadrul Alianţei Universităţilor Europene EUTOPIA (eutopia-university.eu), se arată într-un comunicat de presă. 

Programe de studii comune

Cu prilejul acestei vizite, au avut loc discuţii generale şi tematice legate de multiplele axe de cooperare dintre cele două instituţii partenere, cu un accent pe activităţile comune desfăşurate în EUTOPIA şi GUILD. 

De asemenea, Rectorul Universităţii din Warwick, prof. Stuart Croft, şi rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, prof. Daniel David, au semnat un acord de cooperare inter-universitară strategică. 

Acordul acesta prevede organizarea unor programe de studii comune, consolidarea colaborării în variate domenii cercetare şi dezvoltarea schimburilor de experienţă privind modul în care cele două universităţi participă la dezvoltarea ecosistemelor din regiunile în care îşi desfăşoară activitatea. 

Accentul se va pune pe componentele legate de inovare în zona de tehnologie şi biomedicale, domenii unde Universitatea din Warwick este una din liderii mondiali.

Amintim că Warwick University este una dintre universităţile contemporane de cercetare avansată (research-intensive/ world-class) de referinţă la nivel internaţional, membră a grupului Russell din UK. 

UBB este cea mai reprezentativă universitate a ţării prin prisma rankingurilor internaţionale şi una dintre cele mai importante din Europa Centrală şi de Est, membră a Consorţiului Universitaria (cel mai vechi şi mai reprezentativ consorţiu academic din România). 


Notă autor:

Sursa foto: www.facebook.com/UnivBabesBolyai

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe