Newsflash
Internaționale

Tratament nou aprobat pentru vitiligo

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - iul. 29 2022
Tratament nou aprobat pentru vitiligo

Administraţia pentru Controlul Alimentelor și Medicamentelor din SUA (FDA) a aprobat săptămâna trecută primul medicament destinat repigmentării pielii pacienţilor cu vitiligo generalizat, nesegmental.

vitiligoEste vorba de ruxolitinib (Opzelura) cremă, un inhibitor de Janus kinază.
Vitiligo reprezintă o boală autoimună cronică ce afectează între 1,9 și 2,8 milioane de persoane în SUA, iar datele arată că 40% dintre adulţii cu această afecţiune rămân cel mai probabil nediagnosticaţi.

Ea presupune apariţia unor leziuni (plăci) depigmentate ale pielii prin pierderea pigmentului cutanat. Cea mai frecventă formă este cea generalizată, în care leziunile depigmentate apar simetric, bilateral la nivelul corpului, de exemplu la nivelul membrelor superioare sau genunchilor și de regulă afectează regiuni întinse.

Ruxolitinib este primul medicament ce repigmentează pielea pacienţilor cu vitiligo generalizat. FDA a aprobat acest medicament pentru administrare sub formă de cremă pentru adulţi și copii de peste 12 ani. Anterior de aprobarea acestuia, singurul medicament pentru vitiligo aprobat de FDA era monobenzil eter de hidrochinonă, medicament depigmentant.

Citiți și: SUA: Adult diagnosticat cu poliomielită

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe