Newsflash
Știri

Testare gratuită pentru cancerul colorectal în București, în 25 februarie

de Florentina Ionescu - feb. 20 2023
Testare gratuită pentru cancerul colorectal în București, în 25 februarie

Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România (COPAC) organizează pe 25 februarie a.c. testări gratuite pentru cancerul colorectal în Piața Națiunilor Unite din Capitală.

Persoanele interesate trebuie să știe că în data de 25 februarie, de la ora 11:00, COPAC va organiza o noua sesiune de testare gratuită pentru cancerul colorectal în cadrul Cabinetului dr. Marina Pircălabu, situat în Piața Națiunilor Unite nr. 3-5, foarte aproape de stația de metrou Unirii (intrarea se face prin spatele clădirii). 

proiect depistare leziuni precanceroase colorectale

Pot beneficia de testare toate persoanele cu vârsta între 50 și 74 de ani cu domiciliul în București sau județul Ilfov care se înscriu completând formularul de mai jos, se arată pe site-ul COPAC.

„Am reluat sesiunile de testare întrucât în ultima perioadă tot mai multe persoane înțeleg importanța prevenției și vin să se testeze. La sesiunea de testare organizată în data de 21 ianuarie, am avut un număr de 165 persoane informate și testate”, spun reprezentanții Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Nu trebuie să fiți asigurat pentru a vă face testul. Testul este neinvaziv și se recoltează acasă.

Testarea constă în înmânarea de către dr. Pîrcălabu al testului rapid FIT și explicarea cum trebuie făcută recoltarea acasă. Testul FIT este un test de hemoragii oculte, care pune în evidență prezența unei surse de sângerare la nivelul tractului digestiv.

Evenimentul are loc în cadrul proiectului ROCCAS II București – Ilfov, derulat de Spitalul de Urgență Militar Central și Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Vă puteți înscrie completând formularul de mai jos, iar un membru al echipei COPAC vă va contacta și vă va oferi toate detaliile legate de testare. Puteți înscrie un părinte sau un bunic, iar echipa COPAC îl va contacta și îi va oferi toate informațiile despre testare.

Formular de înscriere pentru testare în Piața Națiunilor Unite din București, disponibil aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe