Newsflash
Știri

Test pentru diagnosticarea mai rapidă a hepatitei C

de Dorina Novac - aug. 16 2022
Test pentru diagnosticarea mai rapidă a hepatitei C

Roche lansează pe piaţa din România un test inovator pentru diagnosticarea mai rapidă a infecţiei cu virusul Hepatitei C.

Testul Elecsys HCV Duo este primul test imunologic complet automatizat disponibil comercial, care permite determinarea simultană și independentă a statusului antigenului și anticorpilor virusului hepatitei C (HCV) dintr-un singur eșantion de plasmă sau ser uman.

test hepatita

Acest lucru înseamnă că testul poate fi folosit pentru a detecta stadiul incipient al infecției, precum și atunci când pacientul se recuperează de pe urma virusului sau prezintă semnele unei infecții cronice care poate duce la alte boli, cum ar fi cancerul de ficat.

„Prin utilizarea dublei detecții a antigenului de bază al HCV și a anticorpilor împotriva HCV, testul Elecsys HCV Duo permite diagnosticarea mult mai precoce a infecției active cu virusul hepatitei C, prin comparație cu testele care detectează doar anticorpi, deoarece antigenul de bază apare la începutul infecției și este un marker al replicării virale în curs”, se arată într-un comunicat.

Acest lucru poate duce la o intervenție timpurie pentru pacienți, la reducerea numărului de vizite la clinică necesare prelevării de probe pentru analize suplimentare și poate ușura o parte din povara testării asupra sistemelui de sănătate.

„Odată cu îmbunătățirea screeningului pentru hepatită, sistemele de sănătate au posibilitatea de a elimina această boală prin îmbunătățirea serviciilor de prevenție, testare și tratament. Adăugarea testului Elecsys HCV Duo la portofoliul nostru de teste HCV poate ajuta în lupta pentru eliminarea virusului hepatitei C. Lansarea acestui test inovator de diagnosticare ce permite dubla testare a antigenului și anticorpilor, subliniază angajamentul nostru de a sprijini clinicienii și pacienții lor în reducerea impactului bolilor infecțioase, acolo unde este cel mai necesar”, a declarat Thomas Schinecker, director general al Roche Diagnostics.

Prin depistarea și intervenția timpurie este posibil să le ofere pacienților îngrijiri adecvate mai devreme, să se oprească progresia bolii, precum și transmiterea și, eventual, să se reducă costurile inutile cu asistența medicală. Abordarea acestor factori este crucială în eforturile de eradicare a bolii.

„Elecsys® HCV Duo este un test imunologic pentru determinarea calitativă in vitro a antigenului de bază (HCV Ag) al virusului hepatitei C (HCV) și a anticorpilor împotriva HCV (anti-HCV) în serul și plasma umană. Testul, împreună cu alte rezultate de laborator și informații clinice, poate fi utilizat pentru a ajuta la diagnosticarea și depistarea infecției cu HCV”, se mai arată în comunicat.

Testul poate fi, de asemenea, utilizat ca test de screening pentru a preveni transmiterea HCV la cei care primesc sânge, componente sanguine, celule, țesuturi și organe. Subrezultatele (HCV Ag și anti-HCV) au rolul de a ajuta la selectarea algoritmului de testare pentru confirmarea probelor reactive.

Metoda imunochimică cu electrochemiluminescență „ECLIA” este destinată spre a fi folosită pe analizoarele de imunologie cobas e 801 și cobas e 402.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe