Newsflash
ACTUALITATE Știri

Sute de persoane, testate gratuit pentru hepatită

de Magdalena Tănăsescu - aug. 11 2023
Sute de persoane, testate gratuit pentru hepatită

Un număr de 850 de persoane din mai multe zone din ţară au fost testate gratuit pentru depistarea virusurilor hepatitice B și C.

Campania de testare a fost parte a unor acţiuni de conștientizare a acestei afecţiuni, organizate de Asociaţia Pacienţilor cu Afecţiuni Hepatice din România (APAH-RO), în contextul Zilei Mondiale de Luptă  Împotriva Hepatitelor. Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hepatitelor este marcată, anual, în 28 iulie.

Testările au avut loc în București, Brașov, Cluj-Napoca și Giurgiu. În Capitală ele au fost efectuate în cabinetele mai multor medici de familie. La Brașov, acestea au fost realizate printr-un parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) Brașov și au vizat persoanele vulnerabile aflate în evidenţa DAS și angajaţii care se ocupă de ele. În Giurgiu au fost testate persoane vârstnice, dar și angajaţii unei firme locale.

„În aceste locaţii și în alte orașe din ţară au fost împărţite și materiale informative despre hepatitele virale, demersul fiind sprijinit de voluntari și parteneri locali. Au existat și mai multe sesiuni de informare pentru persoane din diverse categorii sociale privind modalităţile de transmitere a virusurilor hepatitice B și C”, informează reprezentanţii APAH-RO, într-un comunicat de presă.

 În același timp, pe reţelele sociale ale asociaţiei au fost postate filmuleţe educative pentru pacienţi, în care este explicat rolul medicului de familie și importanţa monitorizării corecte a pacientului hepatic. Tot acolo a fost publicat și răspunsul CNAS privind protocolul terapeutic în vigoare, dar și investigaţiile compensate integral la care au acces pacienţii cu hepatite virale.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe