Peste 300 de părinți au beneficiat, până acum de servicii gratuite prin intermediul platformei SUS-TIN. Alături le-au fost și 30 de cadre medicale care le-au oferit sprijin online.
Asociația Română pentru Nou-născuții Îndelung Spitalizați (ARNIS) a finalizat implementarea platformei online de digitalizare a comunicării în neonatologie, în colaborare cu Secția Neonatologie 1 din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. În cele 10 luni de funcționare platforma a contabilizat peste 310 de utilizatori, beneficiari direcți. Dintre aceștia peste 140 sunt viitori părinți sau părinți cu bebeluș născut la termen și peste 135 de părinți cu bebeluș în terapie intensivă neonatală, informează un comunicat de presă remis redacției.
Prin intermediul proiectului ARNIS, ei au beneficiat de servicii gratuite, dar și de sprijin de la 30 de cadre medicale ale spitalului clujean. Au fost accesate peste 240 de ore de materiale video educative, iar prin prisma obiectivului de creștere a capacităților ARNIS, asociația a cooptat peste 863 de donatori recurenți și un total de peste 103.779 lei în donații începând cu 01.01.2023.
Platforma va continua să ofere servicii gratuite părinților, și după încheierea finanțării oferite prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Funcționarea acesteia va fi asigurată pentru o perioadă de 5 ani. ARNIS va asigura mentenanța și suportul din fonduri proprii, provenite din donații recurente ale persoanelor fizice.
Prin intermediul platformei SUS-TIN, părinții au putut parcurge cursuri online de puericultură, dar și despre nou-născutul din terapie intensivă. Ei avut, de asemenea, posibilitatea de a-și vedea pe camere copiii internați în secțiile, de Terapie Intensivă Neonatală în anumite intervale orare.
Scopul proiectului a fost să faciliteze comunicarea și creșterea calității serviciilor medicale și sociale acordate nou-născuților (prin comunicarea părinte-copil, educare și informare a părinților), dar și dezvoltarea sustenabilității și capacității de fundraising a ARNIS. Valoarea totală a proiectului implementat în perioada 04.2022-02.2024 a fost de 107.782 euro.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe