Newsflash
Știri

Sugar în stare gravă, salvat de intervenția rapidă a echipajului SMURD Galați

de L. Budin - iun. 22 2023
Sugar în stare gravă, salvat de intervenția rapidă a echipajului SMURD Galați

Bebeluşul diagnosticat cu afecţiuni pulmonare a necesitat transferul rapid de la Tecuci la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Galaţi, unde putea beneficia de îngrijiri medicale specializate.

Un nou-născut de numai trei zile aflat în stare gravă a fost salvat în urma unei intervenţii rapide a elicopterului SMURD din Galaţi.

Cu ajutorul echipei medicale a elicopterului SMURD, pregătită pentru intervenții de urgență, misiunea de a prelua și transporta micuțul a fost desfășurată cu rapiditate și profesionalism. Elicopterul a aterizat în apropierea locului de unde urma să fie preluat bebelușul, iar personalul medical a acordat asistență și monitorizare constantă pentru a se asigura că starea sa este stabilă pe parcursul călătoriei”, se arată pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

La sosirea la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Galați, micuțul a fost predat cu grijă medicilor specialiști, care au continuat investigațiile și au început tratamentul necesar.

Această misiune de salvare reprezintă un exemplu elocvent al dedicării și profesionalismului echipelor SMURD, care răspund prompt la apelurile de urgență și fac tot posibilul pentru a oferi asistență medicală vitală în cele mai critice situații”, se arată în postare.

În ultimele 24 de ore, echipele de intervenție nou-născuți din cadrul SMURD au efectuat la nivel național un număr de 7 misiuni de salvare.

Aceste cazuri subliniază importanța sistemului integrat de urgență și a capacității de intervenție rapidă în situații critice”, se subliniază.


Notă autor:

Sursă foto: Facebook Departamentul pentru Situații de Urgență

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe