Singura secție de nașteri de la Maternitatea Polizu are nevoie de reparații, întrucât nu a mai fost renovată de 20 de ani, atrage atenția organizația Salvaţi Copiii România.
Secția pentru nașteri și lăuze a Maternității Polizu nu mai corespunde normelor europene de calitate și are nevoie urgentă de reparații. Ultimele lucrări de renovare au fost făcute acum 20 de ani, iar igienizarea și zugrăvirea pereților datează de acum 11 ani, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.
Aici au venit pe lume, în 2020, 3.460 de copii, iar în primele luni ale lui 2021, 1.440 de femei au născut la Polizu. Anul trecut, în secția de Terapie Intensivă Neonatală au fost îngrijiți 550 de copii, cei mai mulți cu prematuritate extremă, cântărind mai puțin de 1.000 de grame, potrivit datelor oferite de Salvați Copiii România.
Astfel, Organizaţia Salvaţi Copiii România lansează un campanie de strângere de fonduri, astfel încât sala de nașteri să fie rapid repusă în circuit medical, iar nou-născuții să vină pe lume în condiții de siguranță. Costurile pentru renovare se ridică la 162.408 euro, iar termenul-limită pentru finalizarea lucrărilor este 5 septembrie.
Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al organizației Salvați Copiii România, a explicat urgența măsurilor de intervenție:
„Maternitatea Polizu este cea mai mare maternitate din București, însă condițiile precare ale sălii de nașteri puneau în pericol atât sănătatea mamei, cât și pe cea a nou-născutului. De aceea am decis, împreună cu medicii, să intervenim rapid și să asigurăm toate condițiile de siguranță și igienă medico-sanitară”.
„Maternitatea noastră este una dintre maternitățile mari, unde sunt trimise cazuri mai complicate. Este esențial ca nașterea să se desfășoare în condiții igieno-sanitare ireproșabile, pentru a nu periclita în niciun fel sănătatea mamei și a nou-născutului", a declarat Dr. Katsiaounas Georgios, manager al INSMC „Alessandrescu-Rusescu”, Maternitatea Polizu.
Salvați Copiii lansează campania „Naștere curată”, prin care asigură lucrări de renovare și igienizare a sălilor de nașteri din maternitățile românești. Primul proiect de acest fel a început la maternitatea Polizu din București.
Reprezentanții organizației Salvați Copiii România precizează că și companiile se pot implica în această strângere de fonduri, prin încheierea unui contract de sponsorizare pe care îl pot trimite catre sustinator@salvaticopiii.ro. Persoanele fizice au posibilitatea de a dona online pe https://www.salvaticopiii.ro/renovare sau prin SMS la 8844, 2 euro lunar.
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe