Newsflash
Știri

Ziua Națională a Psihologului: Specialiștii cer servicii psihologice decontate

de Dorina Novac - mai 27 2020
Ziua Națională a Psihologului: Specialiștii cer servicii psihologice decontate

Filiala București a Colegiului Psihologilor din România a soliciat mai multe modificări legislative, printre care introducerea a minimum 10 ședințe de psihologie în pachetul de bază de servicii de sănătate.

La data de 27 mai este aniversată Ziua Națională a Psihologului, zi în care, în urmă cu 16 ani, Parlamentul României a emis legea priving exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființându-se Colegiul Psihologilor din România.

petitie psiholog
Sursă imagine: Pixabay

 

Astfel, Filiala București a Colegiului Psihologilor din România a solicitat câteva modificări legislative, printre care introducere a minimum zece sedințe de psihologie în pachetul de bază de servicii de sănătate și decontarea integrală a serviciilor psihologice oferite copiilor, bolnavilor cronici și pensionarilor.

De asemenea, reprezentanţii Filialei București a Colegiului Psihologilor din România mai cer ca psihologii, prin cabinetele individuale, să devină contractori direcți cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS).

Mai mult, aceștia vor ca serviciile psihologice să fie legiferate ca fiind servicii de sănătate, indiferent de specialitate.

În acest sens, Filiala București a Colegiului Psihologilor din România a înaintat o petiţie online în care menționează că serviciile psihologice reprezintă o necesitate a vremurilor noastre, nu un lux.

„Veriga lipsă în politicile publice din domeniul sănătății o reprezintă serviciile psihologice. Introducerea serviciilor psihologice în pachetul de bază al serviciilor de sănătate decontate reprezintă o prioritate națională în demersurile preventive, de intervenție și de suport ale sănătății sociale, somatice și mentale”, se arată în petiţia Colegiului Psihologilor din România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe