Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Vitamina C, în relație cu infecția cu SARS-CoV-2

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 9 iunie 2020, ora 13:21

Medicul primar Carmen Bunu Panaitescu face o trecere în revistă a unor studii referitoare la vitaminele care ar putea crește rezistența în fața noului coronavirus, pe platforma MedicHub.ro.

Unul dintre subiectele principale abordate de medicul Carmen Bunu Panaitescu a fost legătura dintre imunitate și noul coronavirus, numit SARS-CoV-2. În privința imunității, medicul invitat pe platforma MedicHub a amintit de studiile referitoare la vitamina C administrată intravenos.

prof dr carmen bunu panaitescu

„Cum anume ne crește rezistența la boală și ce ne crește rezistența?” – este o întrebare esențială la care a răspuns medicul primar, mai ales că oamenii caută în această perioadă modalități prin care să se protejeze mai bine de virusul SARS-CoV-2 sau să îi atenueze efectele.

„Un astfel de mijloc apreciat online și în mass media este legat de administrarea de vitamina C. Aceasta este binecunoscută pentru proprietățile sale antioxidante și de susținere a funcției imunitare. Un studiu recent, din 2019, a relevat că la pacienții cu sepsis și insuficiență respiratorie acută severă necesarul de vitamina C crește odată cu severitatea infecției și că se poate ajunge la deficit vitaminic în aceste cazuri”, a explicat prof. dr. Carmen Bunu Panaitescu, medic primar, alergologie şi imunologie clinică, în briefingul găzduit de platforma MedicHub.ro.

Aceasta a mai explicat că studiul citat, din 2019, precum și un studiu din aprilie 2020 (cu referire directă la formele severe de infecție cu SARS-CoV-2), subliniază că „în cazurile severe de infecție se recomandă administrarea intravenoasă de vitamină C pentru a asigura necesarul crescut de vitamină, ca tratament adjuvant”.

În baza acestor rezultate, o echipă de cercetători din Wuhan, China, a inițiat un studiu clinic pentru a investiga beneficiile administrării de vitamină C intravenos în formele severe de COVID-19. Acest studiu se va încheia în septembrie 2020, a mai precizat medicul citat.

Etichete: coronavirus in romania studii coronavirus infectari cu coronavirus imbolnavire cu noul coronavirus vitamina C

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC