Newsflash
Știri

Valeriu Gheorghiţă: Vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile începe de miercuri

de Dorina Novac - apr. 20 2021
Valeriu Gheorghiţă: Vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile începe de miercuri

Valeriu Gheorghiță, coorodnatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat că imunizarea prin centrele mobile începe de miercuri, 21 aprilie.

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a precizat, în cadrul unei conferințe de presă, că de mâine în 14 județe vor exista centre mobile, care vor folosi serul Moderna.

Valeriu Gheorghita

„De mâine începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile și, de asemenea, prin sprijinul echipelor mobile, avem 14 județe identificate în care vom demara, pentru moment, această etapă de vaccinare. Sigur că vor intra, rând pe rând, și alte județe și, de asemenea, avem 7 județe în care vor fi dislocate aceste centre mobile de vaccinare. În celelalte județe, acolo unde există spații adecvate, vom aloca doar echipe mobile, împreună cu tot ce au nevoie, pentru a efectua vaccinarea în spațiile deja amenajate”, a spus medicul militar.

Acesta a menționat că judeţele în care vor fi dislocate centre mobile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 sunt Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu.

De asemenea, Valeriu Gheorghiță a subliniat că pentru centrele mobile vor fi distribuite, pentru moment, vaccinuri de la compania Moderna, care permit din punct de vedere logistic organizarea activităţilor, având în vedere stabilitatea la temperaturi obişnuite, de +2 - +8 grade Celsius, pentru 30 de zile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe