Newsflash
Știri

Spitalul ROL 2 de la „Ana Aslan”, redeschis pentru pacienții cu COVID-19

de Dorina Novac - aug. 3 2020
Spitalul ROL 2 de la „Ana Aslan”, redeschis pentru pacienții cu COVID-19

Spitalul ROL 2, instalat în incinta Institutului „Ana Aslan”, a fost redeschis, duminică, pentru internări în contextul pandemiei de COVID-19.

Ministerul Apărării Naționale (MApN) a finalizat sâmbătă, 1 august, lucrările de modernizare și extindere a capacității de tratament a Spitalulului Militar ROL 2 instalat în incinta Institutului „Ana Aslan”.

spitalul ana aslan

Potrivit unui comunicat de presă, în noua configurație, prin reproiectarea circuitelor și executarea unor ample lucrări de reamenajare a amplasamentului și refacere a infrastructurii de utilități, vor fi asigurate în total un număr de 167 de paturi.

Astfel, 23 de paturi ATI, pentru pacienții aflați în stare gravă sau critică și 56 de paturi pentru pacienții cu forme medii și ușoare de boală, în urma infectării cu SARS-CoV-2, în spații noi, create prin amplasarea a 30 de containere medicale de cazare și 16 containere sanitare dotate cu dușuri și toalete.

ana aslan

De asemenea, sursa citată precizează că 64 de paturi vor fi distribuite pentru pacienții cu forme medii și ușoare, amenajate în corturi, în condiții superioare de cazare față de organizarea anterioară.

Reprezentanții MApN au menționat și o zonă-tampon cu o capacitate maximă de 24 de paturi, pentru izolarea pacienților aflați în așteptarea rezultatelor testelor COVID-19.  

Lucrările au fost executate în perioada 24 iulie – 1 august, sub coordonarea Statului Major al Apărării, de specialiști ai Statului Major al Forțelor Terestre, Direcției Medicale, Spitalului Universitar de Urgență Militar Central și Direcției Domenii și Infrastructuri.

În ceea ce privește Sistemele medicale modulare de izolare și tratament (SMMIT) din subordinea Direcției Medicale, situația la zi se prezintă astfel: 

„La SMMIT Timișoara, aflat în coordonarea Spitalului Clinic Militar de Urgență Dr. Victor Popescu din localitate, se află internați 39 pacienți, un număr de  16 persoane fiind declarate vindecate și externate de la punerea în funcțiune a acestei facilități medicale în data de 21 iulie”.

SMMIT Constanța este, de asemenea, operațional, fiind în măsură să primească în orice moment pacienți, la solicitarea autorităților competente.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe