Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

SNMF condamnă știrile false și dezinformarea

Viața Medicală
Redacția Viața Medicală marţi, 24 martie 2020, ora 12:25

Societatea Națională de Medicina Familiei/Medicină Generală (SNMF) a luat act de apariția unor știri false în Suceava și condamnă modul iresponsabil de a lansa informații care dăunează nu doar profesiei medicale, ci mai ales pacienților și eforturilor de stăvilire a pandemiei COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă, ieri dimineață, 23 martie, la Suceava, a apărut într-o parte a presei locale informația eronată că „din această săptămână, consultațiile «față în față» la medicii de familie se suspendă, însă se vor efectua numai pentru cazurile de urgență prin telefon, SMS, email sau whatsapp”.

stiri false

„Titlul fals a fost bazat pe interpretarea nefericită a mesajului comunicatului Prefecturii Suceava medicilor de familie prin care se recomanda: «Pentru protecția medicilor de familie, pentru a-i menține în activitate, pentru protecția asistenților, a familiilor medicilor și asistenților și pentru reducerea la minim a deplasării pacienților, în perioada stării de urgență, consultațiile, începând din 23 martie, se vor efectua numai cu programare telefonică prealabilă sau prin celelalte canale de comunicare (sms,email,whatsapp)»”, informează sursa citată.

Efectul neplăcut și riscant al știrii false a fost acela că foarte mulți pacienți și-au sunat disperați medicii de familie încercând să obțină o programare de care nu aveau neapărat nevoie.

În plus, instituțiile județene menite să supravegheze și să coordoneze evoluția epidemiei au fost asaltate cu false probleme privind accesul pacienților cronici la asistența medicală primară.

„Este o luptă pe viață și pe moarte, în care medicii de familie luptă cu mâinile goale. Nimeni nu are acum timp de interpretări eronate sau de alarme false. Orice alarmă falsă poate provoca disfuncționalități, poate crea o imagine dăunătoare medicilor și mai ales poate afecta bunul mers al luptei împotriva epidemiei și asta se măsoară în numărul de vieți pierdute sau câștigate”, se arată în comunicatul de presă al SNMF.

Sursă imagine: Pixabay

Etichete: informatii erobate stiri false Romania coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC