Newsflash
Știri

Serul adaptat Omicron se poate administra concomitent cu vaccinul gripal

de L. Budin - dec. 16 2022
Serul adaptat Omicron se poate administra concomitent cu vaccinul gripal

Vaccinul Pfizer adaptat noilor tulpini de coronavirus se poate administra concomitent sau la orice interval de timp cu un alt vaccin din Programul Naţional de Vaccinare, arată DSPMB.

„Vaccinul Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 se poate administra concomitent sau la orice interval de timp cu alt vaccin din Programul Naţional de Vaccinare, inclusiv cu vaccinul gripal”, se arată într-un comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, preluat de Agerpres.

vaccin-gripal

De vaccin pot beneficia adulţii şi adolescenţii cu vârsta minimă de 12 ani. Serul poate fi administrat la cel puţin trei luni după cea mai recentă doză de vaccin împotriva COVID-19, respectiv la minim trei luni de la ultima doză din schema primară de vaccinare sau la minim trei luni de la administrarea unei doze de rapel (booster).

„La nivelul Municipiului Bucureşti vaccinarea cu Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 se realizează în cabinetele medicilor de familie care au contract cu casele de sănătate şi în centrele de vaccinare COVID-19 din cadrul unităţilor sanitare”, se arată în comunicat.

Imunizarea cu vaccinul adaptat noilor tulpini de coronavirus se face la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon”, Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan”, Institutul de Pneumofitiziologie „Marius Nasta”, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

Medicament experimental pentru colesterolul „rău”, în teste pe șoareci

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe