Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Rafila: sistemul sanitar trebuie să fie pregătit pentru valul șase al pandemiei

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 20 iulie 2022, ora 11:29

Ministrul spune că va fi aplicat scenariul din valul anterior, care a permis spitalelor să rămână funcţionale, permițând accesul la asistență medicală și a pacienților cu alte patologii.

Alexandru Rafila a subliniat că, până în toamnă, sistemul sanitar trebuie să fie pregătit, mai ales în zona de ambulatoriu, pentru un val şase al pandemiei, informează Agerpres.

alexandru_rafila_ministruu

Ministrul a adăugat că va fi aplicat scenariul din valul anterior:

Aplicăm acelaşi scenariu din valul anterior, care a permis menţinerea spitalelor funcţionale, nu a supraaglomerat spitalele nici din punctul de vedere al pacienţilor COVID şi, pe de altă parte, a permis accesul pacienţilor cu alte patologii la asistenţă medicală”

El a făcut apel la persoanele care prezintă simptome specifice COVID să se testeze.

Am redeschis centrele de evaluare şi de tratament, centrele ambulatorii, mărim capacitatea de testare. Şi, fac un apel la toate persoanele care au simptome să se testeze, fie la medicul de familie, fie într-o farmacie din program, fie la un centru acesta de recoltare a probelor care există în municipiul Bucureşti, fie la ambulanţă, pentru că şi ambulanţa este un sprijin de nădejde în gestionarea acestei pandemii”, a transmis ministrul Sănătății.

Numărul de infectări cu SARS-CoV-2 va creşte până spre mijlocul lunii august, conform estimărilor făcute de Ministerul Sănătăţii.

Am ajuns, deja, în România la 25.000 de cazuri pe săptămână, estimăm că va exista în continuare o creştere, probabil, spre jumătatea lunii august, iar acest lucru trebuie să meargă în paralel cu un sistem de sănătate pregătit, mai ales în zona sa ambulatorie, să preia pacienţii cu forme uşoare sau medii care au nevoie de evaluare şi de tratament”, a punctat Alexandru Rafila.

Centaurus, noua subvariantă a Omicron, se răspândește în Europa

Vaccinul Novavax a fost autorizat în Statele Unite

Etichete: declaratii alexandru rafila pregatire sistem sanitar val sase al pandemiei zona de ambulatoriu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.