Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinul Novavax a fost autorizat în Statele Unite

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 14 iulie 2022, ora 10:45

Agenţia americană a medicamentului a aprobat, miercuri, vaccinul Novavax împotriva COVID-19 pentru adulţii cu vârsta de 18 ani şi peste.

Vaccinul produs de această companie americană, disponibil în alte câteva zeci de ţări, oferă o opţiune suplimentară de vaccinare în SUA, în speranţa de a-i convinge pe cei reticenţi, scrie Agerpres.

Novavax

Citește și: Vaccinul Novavax, eficient împotriva variantelor de coronavirus

În Statele Unite, în schimb, erau autorizate doar trei vaccinuri anti-COVID: cele cu ARN mesager de la Pfizer şi Moderna şi cel de la Johnson &Johnson.

Dar accesul la acesta din urmă a fost limitat din cauza riscului crescut de tromboze grave.

„Autorizarea de urgenţă a vaccinului Novavax le va oferi adulţilor americani care nu au făcut încă un vaccin împotriva COVID-19 o altă opţiune”, a afirmat directorul Agenţiei americane a medicamentului (FDA), Robert Califf, potrivit unui comunicat.

Administrat în două doze la trei săptămâni, vaccinul Novavax foloseşte o tehnică mai clasică decât ARN-ul mesager, care a fost ţinta multor teorii ale conspiraţiei, deşi s-a dovedit a fi foarte sigur.

Vaccinul Novavax conţine o componentă a virusului care declanşează un răspuns imunitar, similar celui al vaccinurilor împotriva tusei convulsive, meningitei meningococice şi hepatitei B.

Etichete: vaccinuri anti-COVID arn mesager Novavax

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC