Newsflash
Știri

Program de diagnosticare şi stadializare a limfedemului, la SMU Constanţa

de Dorina Novac - oct. 16 2020
Program de diagnosticare şi stadializare a limfedemului, la SMU Constanţa

Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” Constanţa a iniţiat, în perioada 28-30 septembrie, un program de diagnosticare şi stadializare a limfedemului.

Potrivit Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale, compartimentul de chirurgie plastică al spitalului, prin dr. Anca Oprescu, cu susţinerea dr. Vedinaş Cosmina, ATI, a efectuat primul set de limfografii cu ICG, metodă acceptată la nivel internaţional ca standard de diagnostic şi tratament al acestei maladii.

SMU Constanta
Sursă imagine: Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale/ Facebook

„Limfedemul reprezintă mărirea de volum a unui membru, cauzată de disfuncţia circulatorie limfatică, care apare atât la membrele superioare cât şi la cele inferioare, de obicei după intervenţii oncologice ce implică excizia de ganglioni limfatici, dar poate fi şi congenital sau determinat de alte cauze”, informează Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale.

Sursa citată precizează că în curând pacienţii vor putea beneficia şi de tratament specific în cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” (SMU) Constanţa.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe