Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Program de diagnosticare şi stadializare a limfedemului, la SMU Constanţa

Viața Medicală
Dorina Novac vineri, 16 octombrie 2020, ora 11:08

Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” Constanţa a iniţiat, în perioada 28-30 septembrie, un program de diagnosticare şi stadializare a limfedemului.

Potrivit Direcției Medicale a Ministerului Apărării Naționale, compartimentul de chirurgie plastică al spitalului, prin dr. Anca Oprescu, cu susţinerea dr. Vedinaş Cosmina, ATI, a efectuat primul set de limfografii cu ICG, metodă acceptată la nivel internaţional ca standard de diagnostic şi tratament al acestei maladii.

SMU Constanta
Sursă imagine: Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale/ Facebook

„Limfedemul reprezintă mărirea de volum a unui membru, cauzată de disfuncţia circulatorie limfatică, care apare atât la membrele superioare cât şi la cele inferioare, de obicei după intervenţii oncologice ce implică excizia de ganglioni limfatici, dar poate fi şi congenital sau determinat de alte cauze”, informează Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale.

Sursa citată precizează că în curând pacienţii vor putea beneficia şi de tratament specific în cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Gafencu” (SMU) Constanţa.

Etichete: limfografii cu ICG limfedem program de diagnosticare ati

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
Avem două tipuri de abonamente anuale:
• Tipărit + digital – 200 de lei
• Digital – 129 lei

Prețul include TVA și taxele poștale de expediere a ziarului.
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
• Colegiul Medicilor Dentiști din România – 5 ore de EMC
• Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
• OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
• OAMGMAMR – 5 ore de EMC