Newsflash
Știri

Primul județ din România care iese din zona roşie COVID

de Dorina Novac - feb. 21 2022
Primul județ din România care iese din zona roşie COVID

Suceava este primul județ din România care iese din „scenariul roşu” în valul cinci al pandemiei de coronavirus.

Județul înregistrează, potrivit GCS, o rată a incidenţei cazurilor de COVID-19 de 2,98 la mia de locuitori.

zona rosie COVID

În ultimele 24 de ore la nivelul județului au fost înregistrate 39 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2, dintr-un total de 441 persoane testate.

Conform distribuţiei cazurilor COVID-19 pe unităţi administrativ-teritoriale, dintre cele 114 localităţi din judeţ, 17 nu au niciun caz activ de boală, 24 au câte un caz, 51 au sub cinci cazuri, 13 au sub zece cazuri, iar nouă au peste zece cazuri în evoluţie, scrie Agerpres.

În prezent, în judeţul Suceava sunt 641 de cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2 active, fiind declarate vindecate 57 de persoane.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, în judeţ s-au vaccinat anti-COVID 64 de persoane, dintre care 19 cu prima doză, 26 cu doza a II-a şi 19 cu doza a III-a.

Prefectura Suceava a menționat că în ultimele 24 de ore, în judeţ au fost internate 15 persoane suspecte de infecţie cu SARS-CoV-2, în acelaşi interval de timp fiind externate şase persoane.

Totodată, trei persoane cu patologie COVID-19 au decedat, ajungându-se astfel la un număr total de 2.208 de de decese cauzate de infecţia cu noul coronavirus de la începutul pandemiei.

Numărul total al persoanelor cu COVID-19 internate în spitalele din judeţ este de 219, dintre care 13 copii, iar numărul celor internate suspecte de această patologie este de 40. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe