Newsflash
Știri

Epidemiologul Emilian Popovici: „Poate urma o perioadă de acalmie interepidemică”

de Florentina Ionescu - ian. 31 2022
Epidemiologul Emilian Popovici: „Poate urma o perioadă de acalmie interepidemică”

Vicepreședinte al Societății Române de Epidemiologie, dr. Emilian Popovici est de părere că subliniază că în țara noastră, în contextul pandemiei, ar putea să urmeze o perioadă de acalmie.

Într-o postare pe care a făcut-o pe pagina sa oficială, vicepreședintele Societății Române de Epidemiologie a subliniat că, în prezent, „ținând cont de faptul că avem la dispoziție doar rezultatele unor studii preliminare, este prematur să ne pronunțăm pentru perspectiva unui val 6 cu sub-varianta B.A 2” a virusului SARS-CoV-2. 

Vă recomandăm și: „Uragan” deasupra Europei 

emilian popovici 2015

Totuși, explică medicul epidemiolog, „ținând cont de prezența acestei sub-variante în câteva zeci de țări, precum și de faptul că în Danemarca sub-varianta B.A. 2 devine dominantă în fața variantei Omicron având, după aceleași studii preliminare, o transmisibilitate de 1,5 ori mai mare (Statens Serum Institute Danemarca), putem gândi la o prelungire a valului 5 datorată apariției acestei sub-variante”. 

Citiți și: Dr. Emilian Popovici: „Ne vom confrunta cu cifre fără precedent” 

Aspect pozitiv

Dr. Emilian Popovici a menționat recent că, după valuri epidemice de mare amploare, cum este acest val cinci al pandemiei generat de infecția cu varianta Omicron,

„poate urma o perioadă de acalmie (liniște) interepidemică, cu condiția ca să nu apară o alta variantă cu transmisibilitate și mai crescută decât cea a variantei precedente. Iată, însă, că această sub-variantă a apărut, singurul aspect cumva pozitiv fiind acela că, până în prezent, nu au fost remarcate modificări în ceea ce privește gravitatea bolii.”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe