Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Președinte CNCAV: varianta Delta devine dominantă în România

Viața Medicală
L. Budin marţi, 24 august 2021, ora 16:42

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că România se află în valul patru al pandemiei, și că varianta Delta a coronavirusului este pe cale să devină dominantă.

În momentul de faţă România se află, din punct de vedere epidemiologic, pe un trend ascendent.

Valeriu Gheorghița

Suntem în valul patru, înregistrăm un număr din ce în ce mai mare de cazuri noi şi ca urmare a faptului că varianta Delta este pe cale să devină dominantă în România”, a spus Valeriu Gheorghiţă, în cadrul unei conferinţe, informează Agerpres

El a precizat că o cauză limportantă a creșterii numărului de cazuri este mobilitatea crescută, coroborat cu nerespectarea măsurilor de prevenţie. Din acest motiv, nu sunt șanse ca în perioada următoare situaţia să se stabilizeze.

La nivelul medicilor de familie, în momentul de faţă sunt 2.730 de cabinete care înregistrează activităţi de vaccinare şi au fost vaccinate până pe data de 22 august peste 346.000 de persoane, majoritatea - 55%, fiind în mediul rural. La nivelul unităţilor sanitare sunt 149 de spitale publice care au activităţi de vaccinare pentru pacienţii cronici, pentru pacienţii internaţi, şi au fost vaccinaţi, începând cu a doua jumătate a lunii mai, peste 7.177 de pacienţi cronici”, a spus Gheorghiţă.

Cei care ajung la spital pot să solicitate imunizarea, în cazul în care nu au fost vaccinaţi. 

Președintele CNCAV a adăugat că 26 de unităţi sanitare private au activităţi de vaccinare pentru pacienţii internaţi.

Etichete: presedinte cncav valul patru in romania varianta delta dominanta

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC