Newsflash
Știri

Președinte CNCAV: varianta Delta devine dominantă în România

de L. Budin - aug. 24 2021
Președinte CNCAV: varianta Delta devine dominantă în România

Preşedintele CNCAV, Valeriu Gheorghiţă, a declarat că România se află în valul patru al pandemiei, și că varianta Delta a coronavirusului este pe cale să devină dominantă.

În momentul de faţă România se află, din punct de vedere epidemiologic, pe un trend ascendent.

Valeriu Gheorghița

Suntem în valul patru, înregistrăm un număr din ce în ce mai mare de cazuri noi şi ca urmare a faptului că varianta Delta este pe cale să devină dominantă în România”, a spus Valeriu Gheorghiţă, în cadrul unei conferinţe, informează Agerpres

El a precizat că o cauză limportantă a creșterii numărului de cazuri este mobilitatea crescută, coroborat cu nerespectarea măsurilor de prevenţie. Din acest motiv, nu sunt șanse ca în perioada următoare situaţia să se stabilizeze.

La nivelul medicilor de familie, în momentul de faţă sunt 2.730 de cabinete care înregistrează activităţi de vaccinare şi au fost vaccinate până pe data de 22 august peste 346.000 de persoane, majoritatea - 55%, fiind în mediul rural. La nivelul unităţilor sanitare sunt 149 de spitale publice care au activităţi de vaccinare pentru pacienţii cronici, pentru pacienţii internaţi, şi au fost vaccinaţi, începând cu a doua jumătate a lunii mai, peste 7.177 de pacienţi cronici”, a spus Gheorghiţă.

Cei care ajung la spital pot să solicitate imunizarea, în cazul în care nu au fost vaccinaţi. 

Președintele CNCAV a adăugat că 26 de unităţi sanitare private au activităţi de vaccinare pentru pacienţii internaţi.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe