Newsflash
Știri

O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca sosește azi în țară

de Florentina Ionescu - mai 13 2021
O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca sosește azi în țară

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat că 129.600 doze de vaccin Vaxzevria (AstraZeneca) vor ajunge azi, 13 mai, în țară. Dozele vor ajunge la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”.

Dozele vor ajunge la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Transportul acestora este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră, se arată într-un comunicat de presă al CNCAV remis redacției. 

transa vaccin astrazeneca 13 mai

Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național.

Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman, precizează sursa citată.

Până în prezent, România a recepționat 2.201.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând cu 15 februarie, 657.318 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.


Notă autor:

Fotografie creată de Miguel Á. Padriñán, de la Pexels

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe