Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Numărul de telefon la care pot suna românii pentru a primi informații despre COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 27 februarie 2020, ora 10:49

Autoritățile anunță că a fost operaționalizată linia TelVerde destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu coronavirus.

Astfel, cetațenii care doresc informații despre situațiile legate de coronavirus pot apela numărul 0800800358.

„Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TelVerde. Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu COVID -19 astfel, potrivit sursei citate, nu se poate vorbi despre o epidemie.

În prezent, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș sunt în lucru 17 probe biologice.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

Precizăm că, în acest moment, 99 de persoane se află în carantină, iar 5667 sunt monitorizate la domiciliu. Mai mult, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, cu privire la coronavirus. Cele mai multe apeluri (59) sunt din București.

UPDATE:
Informare COVID 19

Amintim că în cursul zilei de 25 februarie au fost înregistrate două dosare penale privind infracțiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, fiind cercetate 4 persoane.

Etichete: TelVerde cazuri coronavirus linie telefonica COVID -19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.