Newsflash
Știri

Numărul de telefon la care pot suna românii pentru a primi informații despre COVID-19

de Dorina Novac - feb. 27 2020
Numărul de telefon la care pot suna românii pentru a primi informații despre  COVID-19

Autoritățile anunță că a fost operaționalizată linia TelVerde destinată cetățenilor care doresc informații legate de prevenirea infectării cu coronavirus.

Astfel, cetațenii care doresc informații despre situațiile legate de coronavirus pot apela numărul 0800800358.

„Rugăm cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 doar pentru situații de urgență, iar pentru solicitarea de informații să apeleze linia TelVerde. Programul de funcționare al liniei verde este zilnic, între orele 08.00 și 23.00, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică”, informează Grupul de Comunicare Strategică.

La această linie telefonică pot fi solicitate informații despre modul în care se manifestă virusul, modalități de prevenire a îmbolnăvirii și alte detalii legate de conduita preventivă.

Până în acest moment, pe teritoriul României a fost confirmat un singur caz de infectare cu COVID -19 astfel, potrivit sursei citate, nu se poate vorbi despre o epidemie.

În prezent, la Institutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr. Matei Balș sunt în lucru 17 probe biologice.

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.

Precizăm că, în acest moment, 99 de persoane se află în carantină, iar 5667 sunt monitorizate la domiciliu. Mai mult, în ultimele 24 de ore au fost efectuate 163 de apeluri la numărul unic pentru apeluri de urgență 112, cu privire la coronavirus. Cele mai multe apeluri (59) sunt din București.

UPDATE:
Informare COVID 19

Amintim că în cursul zilei de 25 februarie au fost înregistrate două dosare penale privind infracțiunea de „zădărnicirea combaterii bolilor”, fiind cercetate 4 persoane.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe