Newsflash
Știri

Numărul copiilor abandonați a scăzut în primul trimestru din 2021

de Dorina Novac - sept. 16 2021
Numărul copiilor abandonați a scăzut în primul trimestru din 2021

Numărul copiilor părăsiţi în maternităţi şi în alte unităţi sanitare a scăzut în primul trimestru al acestui an cu 28 (circa 21%), comparativ cu perioada similară din 2020, la 106 copii, potrivit ANDPDCA.

Conform datelor publicate pe site-ul Autorităţii Naţionale pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA), dintre aceştia, 83 de copii au fost părăsiţi în maternităţi, 21 în secţiile de pediatrie, iar doi au fost lăsaţi în alte secţii de spital, scrie Agerpres.

maternitate

De asemenea, 101 de copii au fost externaţi, din care 35 s-au reîntors la familiile lor, şapte au fost plasaţi la familii/persoane şi 49 la asistenţi maternali.

Potrivit sursei citate, patru copii au fost încadraţi în centre de plasament, trei copii în centre de primire în regim de urgenţă, iar trei copii se regăsesc în alte situaţii.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe