UMF „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca e pe locul 4 în metarankingul universitar 2021 realizat de Ministerul Educației, care clasifică cele mai performante instituții de învățământ superior.
În topul realizat de ministerul de resort - care clasifică cele mai performante instituții de învățământ superior la nivel științific și cu vizibilitate internațională în clasamentele globale -, pe primele locuri se situează Universitatea Babeș-Bolyai (locul 1), Universitatea din București (locul 2) și Universitatea Politehnica din București (locul 3), se arată într-un comunicat.
În clasamentul universităților românești se mai află:
Metarankingul naţional este un mecanism de ierarhizare conceput pe baza analizei a nouă clasamente universitare internaţionale, recunoscute de către International Ranking Expert Group, Inventory of International Rankings (IREG), în care sunt prezente universităţile româneşti, conform metodologiei stabilite prin ordinul Ministerului Educației. Au fost ierarhizate 30 de universități românești de stat, dintr-un total de 54, și o singură universitate privată, dintr-un total de 40.
Acest metaranking reprezintă un instrument de analiză și un criteriu obiectiv și important de evaluare în cadrul metodologiilor de finanțare a cercetării în sistemul universitar, care va permite asigurarea alocării de resurse financiare de la bugetul de stat, pe baza unor indicatori de performanță”, se arată în comunicat.
Cabinetele de medicina familiei, renovate și dotate cu echipamente până în iunie 2023
Potrivit metodologiei privind finanțarea cercetării în instituțiile de învățământ superior de stat, fondul bugetar pentru finanțarea cercetării științifice în universități, pentru anul 2022, este de 100.000.000 de lei. Din fondurile alocate în acest sens, 45% vor fi repartizate în funcție de poziția universității în metarankingul universităților din România pentru anul 2021.
Poziționarea universității noastre în acest clasament reprezintă o confirmare a faptului că, prin rezultatele muncii colegilor noștri, ne situăm în rândul elitelor. Deși suntem o universitate mică, cu doar trei facultăți, comparativ cu alte instituții de învățământ superior incluse în acest clasament, avem o valoare incontestabilă, recunoscută nu doar la nivel național, ci și pe plan internațional. O astfel de poziționare ne aduce avantajul de a beneficia de finanțări suplimentare, prin care vom susține proiectele educaționale și de cercetare din cadrul universității. Astfel, vom continua să dezvoltăm noi proiecte în domeniul medical și farmaceutic, care vor fi oferi beneficii comunității noastre academice, dar mai ales societății”, a spus prof. dr. Anca Dana Buzoianu, rectorul UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca.
FASFR: campanie pentru utilizarea rațională a suplimentelor alimentare
Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.
Da, sunt de acord Aflați mai multe