Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

În București sunt 59 de centre operaţionalizate, cu 116 fluxuri de vaccinare

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 11 martie 2021, ora 10:26

Conform datelor puse la dispoziţie de Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, în Capitală există la acest moment 59 de centre operaţionalizate, cu 116 fluxuri de vaccinare.

Din totalul acestora, 86 de fluxuri sunt destinate pentru administrarea vaccinurilor produse de companiile BioNTech-Pfizer și Moderna, iar 30 de fluxuri sunt destinate pentru vaccinul produs de compania Oxford-AstraZeneca, informează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 ( CNCAV).

centre de vaccinare

Din cele 86 de fluxuri amintite anterior, 26 sunt organizate în centre care aparțin Sistemului Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.

„Precizăm că 29 de fluxuri din cele 60 active pentru vaccinarea populației sunt blocate temporar la programare, până la 15 martie, dată la care se va finaliza administrarea rapelului persoanelor vaccinate cu prima doză. Blocarea temporară a fluxurilor a fost impusă ulterior începerii procesului de vaccinare  cu echipe mobile, având în vedere că acestea sunt dislocate din rândul personalului vaccinator al centrelor respective. Facem mențiunea că blocarea temporară a fluxurilor nu a îngrădit în niciun fel programarea la vaccinare, întrucât nivelul de ocupare a locurilor în aceste centre era maximal”, precizează autoritățile.

De asemenea, din cele 30 de fluxuri alocate imunizării persoanelor cu vaccinul de la compania AstraZeneca, 20 sunt active pentru populație, iar 10 pentru personalul din domeniul apărării, ordinii publice și siguranței naționale.

„Menționăm, totodată, că pentru centrele de vaccinare din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională existente la nivel național, a fost limitată alocarea dozelor de vaccin, la aproximativ 1000 doze/zi, de la momentul diminuării cantităților de doze livrate României de companiile producătoare, pentru asigurarea imunizării categoriilor vulnerabile prioritizate în procesul de vaccinare, conform Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19”, transmite CNCAV.

Pentru creșterea ritmului de vaccinare, începând de ieri, 10 martie, în București au fost deschise pentru programare 5 fluxuri pentru imunizarea cu vaccinul de la Moderna.

Programarea se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din etapa a doua, respectiv persoane cu vârsta peste 65 de ani, persoanele aflate în evidențe cu boli cronice, cu vârsta minimă de 18 ani, persoane încadrate într-un grad de handicap, însoțitorii acestora și persoanele care locuiesc la același domiciliu cu acestea.

Etichete: BioNTech-Pfizer CNCAV centre operationalizate fluxuri de vaccinare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.