Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

HARTA Spitalele au intrat în lupta împotriva COVID-19 cu un deficit de 40.000 de angajaţi

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 24 martie 2020, ora 15:55

Deficitul de personal în spitale este de 17,46%, arată datele publicate, astăzi, de Solidaritatea Sanitară. Află care sunt cele mai afectate zone.

Astfel, potrivit sursei citate, spitalele publice din România au intrat în lupta împotriva pandemiei de coronavirus cu aproape 40.000 de angajați, mai puțin decât numărul prevăzut de normative.

angajati in spitale

Cele mai afectate zone sunt exact cele în care ponderea remigrării românilor din țările occidentale este cea mai mare, acestea urmând să fie, conform estimărilor, cele mai afectate de pandemie). Cele mai mari deficite de personal medical se regăsesc în Mehedinţi, Giurgiu, Galaţi şi Olt, iar cel mai bine stau spitalele din Bistriţa şi Harghita.

Aceste informații oferă, conform reprezentanților „Solidaritatea Sanitară” atât o perspectivă de ansamblu asupra resurselor umane de care dispune sistemul sanitar cât și datele privind situațiile existente la nivel local, mergând până la nivelul spitalelor.

Sursă imagine: Pixabay

Etichete: Solidaritatea Sanitara sistemul sanitar spitale publice

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.