Newsflash
Știri

Echipamente medicale pentru secția de neonatologie a Spitalului Județean Constanța

de Florentina Ionescu - sept. 22 2020
Echipamente medicale pentru secția de neonatologie a Spitalului Județean Constanța

Peste o mie de nou-născuţi din sud-estul României ar putea beneficia în curând de o secţie modernă de neonatologie.

Recent, au fost achiziţionate şi instalate echipamentele medicale necesare funcționării Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală a Spitalului Județean Constanța, se arată într-un comunicat de presă al Fundației Vodafone România, remis redacției.

Telemedicina

Această veste vine în urma finalizării, în septembrie 2019, a lucrărilor de renovare și modernizare la standarde europene a compartimentului, precum și dotarea acestuia cu o soluție de telemedicină de fundația menționată.

Următoarea etapă o reprezintă obținerea de către Spitalul Județean Constanța a avizului şi a autorizației de funcţionare necesare, moment în care noua secție va fi deschisă și va putea primi până la 30 de nou-născuți care necesită îngrijiri medicale, se arată în același comunicat.

Cât a fost investiția totală

Lucrările de renovare și modernizare a Compartimentului de Terapie Intensivă Neonatală din Spitalul Județean Constanța au demarat în august 2017, iar investiția totală s-a ridicat la 2.060.000 milioane de euro, fonduri puse la dispoziție de Fundaţia Vodafone Romȃnia (1.540.000 de euro), Asociația Dăruiește Aripi (280.000 de euro) și Asociația Inima Copiilor (240.000 de euro).

Photo_Before
Cum arăta secția înainte de renovare

Pe lângă renovarea, reamenajarea spațiului și dotarea cu mobilier, noua secție beneficiază și de o soluție de telemedicină modernă, care permite transmiterea securizată de imagini și parametri medicali, în timp real, urmărirea de la distanță a semnelor vitale ale pacienților și organizarea de videoconferințe pentru personalul medical.

Photo_After
Cum arată secția după modernizare

Anual, în secția de terapie intensivă neonatală primesc îngrijire peste 1.000 de copii născuți cu afecțiuni medicale sau prematur din județele Constanța, Tulcea, Ialomița, Călărași, Brăila și Galați, iar aceasta nu mai fusese renovată, decât parțial, din 1968, anul construirii spitalului.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe