Newsflash
Știri

Dr. Valeriu Gheorghiţă: În perioada iunie-iulie vor fi vaccinați 50% dintre români

de Dorina Novac - feb. 24 2021
Dr. Valeriu Gheorghiţă: În perioada iunie-iulie vor fi vaccinați 50% dintre români

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, a precizat că procentul de 50% al populaţiei vaccinate ar trebui să fie obţinut în perioada iunie - iulie a acestui an.

Dr. Valeriu Gheorghiţă a menționat că numărul de cabinete de vaccinare care sunt active reprezintă aproximativ 30% din totalul cabinetelor prevăzute pentru această campanie de vaccinare.

vaccin anti-COVID
Sursă imagine: Pixabay

„În luna aprilie intenționăm să creștem, practic, să deschidem toate cabinetele de vaccinare prevăzute la nivelul fiecărui județ. De asemenea, tot pentru luna aprilie este prevăzut debutul, este prevăzută începerea celei de-a treia etape de vaccinare, așa încât noi credem că după jumătatea lunii aprilie vom putea atinge cel puțin 100.000 de persoane vaccinate zilnic, reprezentând aproximativ 50.000 de persoane cu prima doză și sigur, aproximativ 50.000 de persoane cu cea de-a doua doză”, a subliniat medicul militar.

Potrivit lui, în acest fel, în luna septembrie va fi atins acel prag de imunitate colectivă de cel puțin 60-70%, reprezentând un număr de circa 10 milioane de persoane.

„Procentul acesta de 50% ar trebui să-l obținem undeva prin luna iunie a acestui an, iunie-iulie. Depinde de rata de adresabilitate a persoanelor către vaccinare. Datele preliminare ne arată că vom avea suficiente doze lunar, încât să asigurăm vaccinarea unui număr cât mai mare de persoane, în funcție de adresabilitate”, a adăugat dr. Valeriu Gheorghiţă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe