Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

COVID-19. Actualizarea definiției de caz

Viața Medicală
Dr. Laura Davidescu luni, 24 februarie 2020, ora 10:28

CNSCBT a publicat azi, 24 februarie 2020, definiția de caz pentru infecțiile cu COVID-19, conform cu update-ul organismelor europene.

Centrul Național de Supraveghere și Combatere a Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică a actualizat pe site definiția de caz pentru infecțiile cu noul coronavirus, conform cu documentele europene.

Astfel, cazul suspect este reprezentat de pacientul cu infecție respiratorie acută (debut brusc al cel puțin unuia din următoarele: tuse, febră, durere în gât, scurtarea respirației (creșterea frecvenței respiratorii) care necesită sau nu spitalizare și unul dintre simptomele din lista de mai jos, pe care să-l fi avut în perioada de 14 zile anterioare: contact apropiat cu un caz confirmat sau probabil de COVID-19 sau istoric de călătorie în zone cu transmitere comunitară extinsă. 

Cazul probabil este un caz suspect la care rezultatul testării pentru SARS, comunicat de laborator, este neconcludent sau la care rezultatul a fost pozitiv la un test pentru pan-coronavirusuri.

 Caz confirmat  se consideră persoana cu confirmare în laborator a infecției cu 2019-nCoV, indiferent de semnele și simptomele clinice.

Întregul document, precum și lista zonelor cu transmitere comunitară extinsă COVID-19 poate fi consultat pe site-ul CNSCBT.

S-ar putea să te intereseze și:

Cât timp pot supraviețui coronavirusurile pe diferite suprafețe

Coronavirus: ECDC publică o listă cu sfaturi pentru profesioniștii din domeniul sănătății

 

Mai jos sunt cele mai recente cifre referitoare la cazurile raportate de coronavirus în lume: 

Foto: Shutterstock

Etichete: covid-19 noul coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.