Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Coronavirus: Ce măsuri au fost luate la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota UPDATE

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 11 martie 2020, ora 13:52

Potrivit unei informări transmise de Grupul de Comunicare Strategică din cadrul Ministerului Sănătății (MS), aseară, la ora 23.30, un pacient al Spitalului de Urgență Dimitrie Gerota din București a fost depistat ca fiind pozitiv la noul coronavirus, deci are COVID-19.

UPDATE 11 martie, 13.50

Grupul de Comunicare Strategică din Guvernul României a anunțat miercuri, 11 martie, detalii referitoare la bărbatul de 60 de ani, diagnosticat cu COVID-19 recent, de la Spitalul Gerota:

„Facem precizarea că, pe numele lui a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii Prev de art 352 CP. 

spital caz coronavirus

În urma depistării acestui pacient de la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota din București, experții din cadrul MS au aseară anunțat ce măsuri se vor lua în cadrul unității. 

Având în vedere perioada petrecută în spital de acest pacient, la nivelul unității medicale au fost dispuse următoarele măsuri:

- A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților direcți, în special din rândul personalului spitalului.

- A fost dispusă restricționarea accesului în spital, dar și ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală, urmând ca, în funcție de ancheta epidemiologică, să înceapă testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani.

- Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu și sub supraveghere medicală.

Pacientul urmează să fie transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

Sursa foto: rawpixel.com

Etichete: coronavirus romania infectie cu noul coronavirus simptome coronavirus caz confirmat coronavirus barbat coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.